Welkom bij doccs huisartsen

De huisarts die u ook kunt appen

doccs huisartsenpraktijken

Waarom doccs een goede keuze is

 • direct contact met uw doccs huisarts

  Bij doccs heeft u uw eigen huisarts. Via de app kunt u chatten met uw dokter, afspraken inplannen, uw klachten doorgeven en herhaalrecepten aanvragen.

 • altijd binnen 24 uur een afspraak in de praktijk, telefonisch of online

  Voor afspraken kunt u altijd binnen 24 uur terecht. Natuurlijk in de praktijk maar ook online of telefonisch. U kiest wat u wilt en wat u het beste uitkomt.

 • chatten met de dokter, ook ’s-avonds

  U kunt op elk moment een chat starten met de praktijk. De dokter of de assistent reageert op werkdagen tussen 08:00 's-ochtends en 21:00 's-avonds op uw bericht.

De doccs app

doccs | altijd uw huisarts bij de hand.

Bij doccs gebruikt u de doccs app voor stellen van zorgvragen, het chatten met de praktijk, het maken van een afspraak en het aanvragen van medicatie. Nadat u zich heeft ingeschreven bij de praktijk ontvangt u een link om uw app te downloaden (iOS en Android).

doccs app

Veelgestelde vragen

 • Heb ik bij doccs een eigen huisarts?

  Ja, iedere doccs praktijk werkt met een vast team. Wanneer u een afspraak maakt, kiest u uw eigen doccs huisarts

 • Welke vragen kan ik stellen via de app?

  doccs is er voor al uw (zorg)vragen. Wilt u een afspraak maken voor of advies over een zorgvraag, of heeft u administratieve vragen/wijzigingen? Dan kan dat allemaal via de app. De doccs app is niet bedoeld voor levensbedreigende situaties of spoedgevallen. Bij levensbedreigende situaties belt u 112. In spoedgevallen belt u de doccs huisarts of de huisartsenpost.

 • Wat kost doccs?

  Huisartsenzorg wordt in Nederland betaald door uw zorgverzekeraar. Inclusief de dienstverlening van doccs en het gebruik van de doccs app. doccs kost u dus niets extra’s.

 • Is doccs goed beveiligd?

  Jazeker. De doccs app voldoet aan alle Nederlandse en Europese eisen die de wet stelt aan het beschermen van persoonsgegevens. U gebruikt een 5-cijferige persoonlijke pincode om in te loggen in de app. Die voert u elke keer in als u de app opent, zodat alleen u bij uw gegevens kun. De chat is beveiligd met end-to-end encryptie. Dat betekent dat chats versleuteld worden verzonden.

 • Wie zijn de mensen achter doccs?

  doccs is een initiatief van Jan de Bruijn, Stijn de Ruijter en Merijn Stouten. In eerdere rollen in de afgelopen 15 jaar als, marketeer bij een zorgverzekeraar, als huisarts en strategieconsultant in de zorg hebben Jan, Stijn en Merijn gezien dat er heel veel goed gaat in de zorg in Nederland maar dat er ook dingen slimmer en anders kunnen. Om dit te realiseren richtten zij doccs op. doccs b.v. is ingeschreven bij de KvK te Utrecht onder nummer KVK76359808.

Ons verhaal

We zien allemaal dat veel dingen in de zorg anders kunnen, slimmer. Daarom is er nu doccs: altijd uw huisarts bij de hand.

U wilt gezond zijn en blijven. Maar als u zorg nodig heeft wilt u samen met de dokter bepalen wélke zorg.
U wilt ook terecht op een moment dat u uitkomt waarbij u ook niet dingen dubbel moet doen.

Als het nodig is wilt u immers direct contact met iemand die u vertrouwt en die u echt verder helpt.
Zoals een goede, ervaren huisarts. Goede zorg begint met de juiste aandacht. Aandacht voor de klacht én
aandacht voor de mens achter de klacht.

Met doccs heeft u zorg met persoonlijke aandacht altijd binnen handbereik. Vragen stelt u 24 uur per dag
via de app. Maar u kunt ook een afspraak maken met uw doccs huisarts (of een van de andere huisartsen
uit het doccs netwerk). Vaak kunt u nog dezelfde dag bij een arts terecht. En u geeft zelf aan of u een
belafspraak wilt, een video afspraak of dat u liever wilt langskomen.

Ieder contact is goed bestede tijd. Bij doccs bereiden we ons goed voor op elke afspraak. De afspraak
kost u immers kostbare tijd en de huisarts ook. Deze tijd willen we zo goed mogelijk besteden. Daarom
stellen we u vooraf via de app de allereerste vragen over uw zorgvraag. Ook kan de assistent u
voorafgaand aan de afspraak nog extra vragen stellen, of u aan de assistent. Zo is de huisarts vooraf
goed geïnformeerd en u hoeft uw verhaal niet steeds opnieuw te vertellen.

Vaak bent u voor behandeling het beste af bij de huisarts. Uw doccs huisarts is goed bereikbaar, u kunt
snel terecht en bovendien valt een behandeling bij de doccs huisarts niet onder uw eigen risico. Soms
kan de huisarts u beter doorverwijzen naar het ziekenhuis of een andere zorgverlener. Ook dat is
eenvoudig te regelen via de doccs app.doccs | de slimme aanpak voor betere zorg

Meer weten? Neem gerust contact op: info@doccs.nl

Contact

Algemeen e-mail adres

Heeft u een algemene vraag over doccs of wilt u meer informatie? Dan kunt u ons mailen op info@doccs.nl.

Contactinformatie van uw doccs praktijk
Levensbedreigend? Bel dan altijd 112
Voor contact met uw doccs huisarts bezoekt u de contact pagina van uw praktijk.

huisartsenpraktijk Veilinghaven
huisartsenpraktijk Slotervaart
huisartsenpraktijk Amstel III

Werken bij doccs

Bij doccs leveren we persoonlijke huisartsenzorg van deze tijd. Onze filosofie is ‘first time right’. We besteden onze tijd met de patiënt nuttig, zonder allerlei onnodige tussenstappen in het zorgproces.  Patiënt en dokter voeren samen de regie. Door gebruik te maken van onze eigen toekomstbestendige app met chat en videofunctionaliteit is het mogelijk dit op een flexibele manier te doen. Dit heeft enorme voordelen voor zowel dokter als patiënt. De combinatie van digitale innovatie met een modern ingerichte praktijkruimte is onze kracht.

Op dit moment werken wij hard aan uitbreiding van het doccs team zodat heel Nederland slimmere zorg ontvangt. Momenteel staan de volgende concrete vacatures open:

 • doccs huisarts worden?

  Wij zoeken huisartsen die met ons mee willen bouwen aan doccs. Iemand die het leuk vindt om met bovenstaande visie huisartsenzorg te leveren en tegelijkertijd de nieuwe locatie(s) in Amsterdam mee op te bouwen. Je werkt als (waarnemend) huisarts en bent ambitieus en ondernemend ingesteld. Je hebt het vermogen en vindt het leuk om de verantwoordelijkheid te nemen om, samen met het doccs team, een praktijk op te bouwen. Je wilt en durft af te wijken van wat standaard is en hebt raakvlakken met digitale innovatie en moderniseren. Meer weten? Check de volledige vacature hier.

 • doccs doktersassistent worden?

  Wij zoeken een doktersassistent die per 1 juni 2021 mee wil bouwen aan doccs. Als doktersassistent werk je samen in een team met ambitieuze en ondernemende huisartsen en administratieve medewerkers. Daardoor ben je als doktersassistent bij doccs vooral bezig met medische handelingen tijdens je eigen spreekuur en met het beantwoorden van chats met medische vragen van patiënten.

  Je bent opgeleid als doktersassistent en je hebt je medisch inhoudelijke kennis op orde. Je bent graag bezig met het verlenen van zorg tijdens een eigen spreekuur. Daarnaast vind je het leuk om samen met het doccs team een praktijk op te bouwen en heb je raakvlakken met digitale innovatie en moderniseren. Meer weten? Check de volledige vacature hier.

 • administratief medewerker worden bij doccs?

  Wij zoeken een ondersteunende administratief medewerker die per 1 juni 2021 met ons mee wil bouwen aan doccs. Je vindt het leuk om bij te dragen aan het opbouwen van (een praktijk van) doccs, samen met de rest van het doccs team.

  Je hebt relevantie werkervaring als het gaat om administratief werk. Je werkt zorgvuldig en accuraat, bent communicatief vaardig en in staat het overzicht te houden. Daarnaast heb je raakvlakken met digitale innovatie en moderniseren en ben je handig met computerprogramma’s als Excel. Meer weten? Check de volledige vacature hier.

 • samenwerken met doccs als huisarts?

  doccs is er ook voor huisartsen die met bestaande patiënten de doccs manier willen omarmen. Wij gaan graag in gesprek over de juiste manier om uw praktijk én doccs samen verder te ontwikkelen. Interesse? Neem contact met ons op via info@doccs.nl.