Praktijkinformatie

Onze doccs praktijk combineert gewone zorg in de praktijk, zoals u gewend bent, met moderne digitale hulpmiddelen. Op die manier maken we het makkelijk om elkaar te bereiken en kleine dingen te regelen. Zo krijgt u de best mogelijke service en maken we samen de zorg toekomstbestendig.

Telefonische bereikbaarheid van de praktijk

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur ‘s ochtends en van 13.00 tot 16.00 uur ‘s middags. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak en overige vragen.

Nieuwe service; online afspraken maken, recepten herhalen of vragen stellen

Sinds kort kunt u gebruik maken van nieuwe services via het portaal: “Uw Zorg Online”. U kunt 24 uur per dag gemakkelijk en snel een afspraak maken bij uw arts, medicijnen aanvragen of vragen stellen via een e-consult. Een e-consult wordt binnen 2 werkdagen beantwoord. Ook kunt u hier uw dossier en uitslagen van onderzoeken inzien.

Wilt hier gebruik van maken? Meld u dan bij de assistente!

U kunt zowel van het portaal via uw computer gebruik maken, als via de app van Uw Zorg Online op uw telefoon. De app is gratis te downloaden in de app store op uw telefoon. Voor meer info gaat u naar www.uwzorgonline.nl.

Herhalen van medicatie; jaarrecepten

Om het herhalen van recepten makkelijker te laten verlopen, gaan we de komende periode starten met jaarrecepten. U hoeft dan niet meer elke 3 maanden contact met ons op te nemen voor een nieuw recept. De apotheek zorgt dat uw medicijnen om de 3 maanden worden klaar gemaakt. U krijgt van uw apotheek een bericht via mail of sms als het klaarligt. Komt u in aanmerking voor een jaarrecept? Dan neemt de apotheek te zijner tijd contact met u op.

De doccs app

Wij verwachten de komende maanden te kunnen gaan starten met het doccs portaal. Hiermee kunt u dan naast het maken van afspraken, het stellen van vragen en het aanvragen van medicatie ook nog chatten met de praktijk. We zullen u te zijner tijd hier verder over informeren.

Thuisarts.nl, voor informatie over gezondheid en ziekte

Wij willen u wijzen op de website Thuisarts.nl. Dit is een website, gemaakt door huisartsen waar u betrouwbare informatie kunt vinden over uw gezondheid en ziekte. U krijgt hier informatie over wat u zelf kunt doen bij bepaalde klachten en wanneer u contact moet opnemen met de huisarts. www.thuisarts.nl.

Informatie over kosten

In Nederland kunnen huisartsen alleen direct declareren bij Nederlandse zorgverzekeraars. Bent u helemaal niet verzekerd of heeft u een internationale zorgverzekering? Dan betaalt u bij ons voor uw consult en kunt u het zelf indienen bij uw verzekeraar. U krijgt van ons na betaling een factuur die u kunt gebruiken voor uw declaratie.

Ook voor contact via de doccs app sturen wij u een factuur. U kunt de betaling dan online regelen, of de factuur voldoen wanneer u binnen korte tijd daarna in de praktijk bent.

Heeft u wel een Nederlandse zorgverzekering? Dan wordt de zorg door een huisarts betaald door uw zorgverzekeraar, inclusief de dienstverlening van doccs en het gebruik van de doccs app. Afhankelijk van uw zorgvraag, kunnen er wel kosten van uw eigen risico afgaan. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw verzekeraar.